miercuri, decembrie 20, 2017

Regele a plecat. Am ramas "decat" cu urmasii lui Lenin si ai lui Stalin

Sigur v-a atras atentia copilul acela care, zilele trecute, intr-un vox-pop la nu stiu ce televiziune, a spus ca a plecat regele si am ramas cu comunistii.


Ei bine, s-au gasit oameni care sa minimalizeze mesajul si sa afirme ca, de fapt, copilul a fost maniplat si ca vorbele lui nu sunt decat o expresie a ceea ce a auzit in familie.


Evident ca asa este, ca doar nu ai opinii politice in scoala primara. Alta este insa problema - va dati seama ca, daca toate astea s-ar fi intamplat cu vreo 50-60 de ani in urma, parintii acelui copil infundau puscaria DOAR pentru aceste vorbe, spuse de odrasla?!


Ei bine, in tara lui "decat", pare-se ca procentajul de idioti utili e din ce in ce mai mare. Si creste rapid, invers proportional cu numarul cetatenilor manipulati de imperialisti, care pleaca din tara, cu milioanele. Daca nu mai pot de bine...




Motto:
Gândiți, deci existăm!



"Decat" o iluzie

Oricat ar fi de greu de crezut, am citit, negru pe alb, reactia la postarea de pe Facebook a unui prieten bun. Reactie care mi-a si dat asa mancarimi de degete, incat am luat tastatura la bataie.

Pe aceeasi logica precum cea expusa in sapoul de mai la deal, probabil ca si cei aproape 50 de ani de comunism romanesc au fost "decat" o manipulare. O mistificare a realitatii, cum nici la mine in familie n-au fost detinuti politici iar un unchi, Dumnezeu sa-l ierte, a venit din Siberia "decat" dupa vreo zece ani de prizonierat, in care s-a incapatanat sa nu moara.

Sau o fi fost, de fapt, prin Caraibe, unde a baut "decat" coctailuri din pahare cu umbrelute si si-a lasat nevasta si copiii acasa, in raiul colectivist? Unde toata agoniseala de o viata le-a fost luata si risipita in vant de golanii satului ajunsi, peste noapte, in fruntea obstii.


"Decat" lapte si miere

De fapt, in Romania calcata de cizma rosie, curgea "decat" lapte si miere, ca peste tot pe unde au ajuns bolsevicii. Din Cuba si pana in Kazahstan, "decat" lapte si miere. Vai de capul japonezilor daca ciuma bolsevica trecea de Kurile, probabil imparatul lor ajungea si el coleg de exil cu Regele Mihai. Bine, daca apuca sa plece din tara cu un tren plin cu aur.

Evident, toata aceasta imagine idilica contrasteaza cu iadul lasat de imperialistul acela de Marshall intr-o Europa de Vest demolata de Al Doilea Razboi Mondial. Cat de negri la suflet au fost americanii astia! Auzi, sa bage vreo cateva zeci de miliarde de dolari in reabilitarea a vreo 22 de tari europene.

Normal, Imparatul rosu a interzis tarilor din Europa de Est sa adere la planul Unchiului Sam. Si, pe buna dreptate, lumea ar fi inteles ca lucurile stau usor diferit fata de propaganda Kremlinului.

Iar Cortina de Fier a fost, de asemenea, "decat" o vorba de-a imperialistilor, in Europa de Est si, in special in Romania, elitele nationale care se opuneau comunismului n-au fost eliminate FIZIC, ci au iesit din sistem pe cale naturala, vorba unui clasic in viata, dupa o pensie indestulata si fericita.


"Decat" douazeci de vagoane cu aur

Iar regele, bineinteles, ne-a vandut rusilor, dupa care a sters-o din tara cu vreo... ia sa vedem... cat mai era cifra aia?... douazeci de vagoane cu aur. Sau de aur, inca nu e clar. Sa nu mai vorbim de tablouri, bijuterii si tot felul de alte bogatii.

Reality check - cat de spalat pe creier trebuie sa fii incat sa-ti imaginezi ca mica suita regala a fost lasata sa plece, de comunistii care i-au impus abdicarea prin santaj, cu pistolul pe masa, cu toate averile de care se vorbeste?

Ok, lasand propaganda de-o parte, ma intreb asa, ca omul - oare prin ce buzunare au ajuns acele bogatii? Cine a facut oare averi colosale in acele vremuri negre pentru neam si tara?


"Decat" realitatea lui Sergiu Nicolaescu

Aaa, sa nu-i uit pe nenorocitii aia de legionari, care stiau "decat" sa impuste in sus si in jos, ca-n Vestul Salbatic. Oricine a vazut un film de-al lui Sergiu Nicolaescu stie asta, adevarul istoric era respectat ad literam, ca si in alte productii nicolaesti, precum "Mircea", "Mihai Viteazul", "Nemuritorii" sau "Nea Marin miliardar". Ultimul chiar impresioneaza prin realismul debordant...

Oricum, revenind la nenorocitii de legionari, pana la urma, infamul acela... cum il chema?... aaa, da, Gheorghe Dinica, a primit ceea ce a meritat. De la dom' Semaca, evident!

Probabil ca, daca gastii de la butoanele Romaniei ii ies pasentele, la fel se va vorbi, peste ceva timp, si despre cei care protesteaza zilele acestea in strada, impotriva devastarii la care este supusa aceasta atat de greu incercata tara. Stim asta, avem exemplul "golanilor" din anii '90, precedati de "dusmanii poporului", de "mosierii" si de "chiaburii" anilor '50.


"Decat" stalpii democratiei

Revenind in actualitate, se cuvine sa-i mentinonez pe vajnicii stalpi ai democratiei romanesti, actualii parlamentari, care au in minte si in suflet "decat" interestul national si european al Romaniei. Normal, sunt cei mai morali, cei mai intelepti si cei mai frumosi dintre romani, la trup si la suflet, ca de-asta au si ajuns in Parlament si nu in urma unei manipulari in masa, grefata pe lipsa de participare la vot a celor cu opinii contrare.

Niste denigratori, protestatarii acestia care-i barfesc in stanga si-n dreapta si spun ca e cel mai toxic parlament pe care l-a avut Romania vreodata. Cum sa fie toxic, cand ei robotesc, zi si noapte, pentru viitor? Cum, care viitor?

In fond, cine-i critica pe acesti cinstiti si distinsi parlamentari?

Pai, aproape toata societatea civila si aproape toate categoriile socio-profesionale, cu exceptia beizadelelor, nepotilor, amantelor si tovarasilor de grup infractional organizat. Sa nu-i uitam pe asistatii sociali si pe cei fara discernamant.

Se cuvine sa mentionez totusi ca, la cei din urma, am ceva rezerve, au si ei utilitatea lor. In fond, nu sunt primul care spune ca a plecat regele si am ramas cu nebunii...

Niciun comentariu: